Login

Register

Login

Register

Prirodna ili klasična kozmetika – Što kupiti?

Prirodna ili klasična kozmetika – Što kupiti?

Drage ljubiteljice ljepote i zdravlja,

pišem ovaj članak kako bih ukratko definirala pojmove kozmetike, te kako bih ukazala na njezine prednosti i nedostatke. Osim toga željela bih predstaviti savršenu prirodnu alternativu zahvaljujući kojoj tisuće žena ublažuje svoje bore i podočnjake, odnosno eliminira akne i crvenilo lica na 100% prirodan način.

 

neck-1211231_960_720

Ukratko o kozmetici

Kozmetika je pojam koji se odnosi na proizvode korištene za poboljšanje izgleda i mirisa tijela. Većina kozmetičkih proizvoda izrađena je za njegu lica i kose. U 21. stoljeću glavni potrošači kozmetike uglavnom su žene, iako trend o njezi tijela raste ubrzano i kod muškaraca. Najprodavaniji kozmetički proizvodi su kreme za lice, ruževi za usne, maskare, sjenila za oči, rumenila, preparati za čišćenje kože, šamponi, gelovi i lakovi za kosu, parfemi i kolonjske vodice.
Povjesni zapisi ukazuju na to da se sredstva za uljepšavanje koriste posljednjih 5000 godina. Kako se čovječanstvo razvijalo, razvijala se i kozmetika sve do trenutka kada je postala smrtonosna u 18. st. Upotreba kemikalija, štetnih organskih otapala i drugih materija povećavalo je miris, boju i smanjivalo cijenu kozmetičkih proizvoda. Isti trend nastavio se i dan danas. Brojne velekompanije koriste razna jeftina otapala, silikone, parafine, alkohole i druge kemijske spojeve kako bi kozmetiku učinili jeftinijom i dostupnoj većem broju ljudi. U posljednjih 40 godina sve više jača svijest o zdravlju te se ljudi vraćaju na prirodne i organske proizvode.

prirodna-i-klasicna-kozmetika

Razlike između prirodne ručno rađene kozmetike i komercijalne koja se prodaje u trgovinama:

a) SASTAV I UČINKOVITOST:

Klasična kozmetika
Kemijski sastojci koji se koriste u komercijalnim kozmetičkim preparatima nisu bliski našem organizmu, te ih ne prepoznajemo kao svoje. Našu kožu često šokiramo takvim preparatima i ona treba neko vrijeme kako bi razvila antitijela. Kada koža napokon razvije antitijela uviđamo da nam određena kozmetika ne odgovara i tražimo novu. Često nam nakon korištenja nekih skupljih preparata više paše neki jeftiniji kako bi ponovno šokirali kožu i mislili si kako jeftiniji više djeluje od prethodnog i tako u krug. Osim gore navedenih mana, jedna od njih je i da se klasična kozmetika često testira na životinjama, jer je moguće da kombinacijom kemije dođe do kemijskih spojeva u preparatu.

Prirodna kozmetika (Istraorganic)
U prirodnu kozmetiku spadaju preparati u kojima se ne koriste umjetni konzervansi te kemijski i sintetički dodaci. Za razliku od klasične komercijalne kozmetike, naša prirodna kozmetika u sebi sadrži strogo provjerene većinom organske sastojke često iz vlastite domaće proizvodnje. Osim prirodnih sastojaka prirodnu kozmetiku odlikuje i učinkovitost. Prirodna kozmetika isto djeluje prvog i 90-tog dana. Ukoliko se sa klasične kozmetike prebacite na prirodnu vašoj će koži trebati oko 20-tak dana da se privikne na prirodne sastojke i od tada pa nadalje više se nikada nećete vraćati na klasičnu kozmetiku. Naša Istraorganic kozmetika za razliku od klasične nije testirana na životinjama, jer je toliko prirodna da ju gotovo možete i jesti. Proces proizvodnje naših krema je brz jer sve sastojke obrađujemo minimalno kako bi zadržali svoj prirodni sastav.

b) CIJENA:

Klasična kozmetika
Cijene preparata klasične kozmetike kreću se od 4,00kn – 2000,00kn. Skuplja klasična kozmetika prodaje se pričom o tome kako se u sastavu nalazi prirodno eterično ulje smilja, noćurka itd. Što nije loše, ali upotreba samo jednog prirodnog sastojka u kremi često nije dovoljno, stoga je to bacanje novca.

Prirodna kozmetika (Istraorganic)
Cijene preparata prirodne kozmetike kreću se u rangu kao i kod klasične, međutim u prirodnoj kozmetici svaka prirodna tvar koju se stavlja unutra ima svoju svrhu i u njezinoj se izradi ne štedi. npr. mnoge velekompanije u svoju kremu ubace prirodno ulje smilja, napišu veliki naslov “Anti-age krema od smilja” i brandiraju kremu kao krema od smilja koju pojačaju kemijskim ekstraktom smilja i prodaju kremu za 400,00-500,00kn. S druge strane mi u svoju anti-age kremu stavljamo organsko ulje smilja, med, propolis i pčelinji vosak koji smo sami proizveli, i na kraju dodamo još organski certificiranih ulja koje možete pogledati na ovom linku.

c) GDJE KUPITI:

Klasična kozmetika
Klasičnu kozmetiku možemo nabaviti u svim dućanima od marketa to trgovačkog centra i na web-shopovima diljem svijeta po cijenama od svega par kuna pa sve do nekoliko tisuća kuna.

Prirodna kozmetika
Prirodna se kozmetika može nabaviti od malih proizvođača, pretežito opg-ova koji kreme izrađuju od sastojaka koji sami proizvode. Ja i moj suprug također izrađujemo kreme preko opg-a koristeći ili vlastite sirovine, ili druge koje imaju certifikate poput ovih na slici.

Organski certificirana ulja

d) ZAŠTO KUPITI

Klasična kozmetika
Kupiti jedino ako nema netoksične alternative, ma da je bolje biti bez tih preparata na koži.

Prirodna kozmetika
Kupiti ukoliko vam je stalo do zdravlja. Ne trebate kupiti od nas (Istraorganic), većinom svaki mali proizvođač radi proizvod koji je bolji od onoga na policama trgovačkih centara stoga vas potičem da pronađete lokalne OPG-ove koji proizvode svoje kreme, sapune itd.

Ono što vam mi možemo ponuditi za razliku od svih drugih je 100% jamstvo u kojem ćemo vam vratiti novac ako niste zadovoljni unutar 30 dana od kupnje.

Ukoliko vas zanimaju naši preparati za njegu lica do 35 godina kliknite ovdje.
Ukoliko vas zanimaju naši preparati za njegu lica nakon 35 godina starosti kliknite ovdje.

Za sva ostala pitanja stojimo vam na raspolaganju.
Žana i Emanuel Červar

P.S. Ukoliko se odlučite za kupnju učinite to sad pozivom na broj 098 161 5547 ili ispunjavanjem kontakt forme, jer dnevno možemo napraviti samo 50-tak krema.